Domeinextensies

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Kennis

Je hebt een geregistreerd domein, maar wat waren ook alweer de gegevens? Wat is de naam van de eigenaar? Bij welke webhoster had je dat ook alweer geregeld?
Je vindt het door een zgn. whois te doen op de website van de registry operator, de organisatie die de domeinen registreert. Voor elk domein is er een andere organisatie.

De ‘baas’ van de verschillende organisaties die domeinnamen registreren is ICANN. De website van ICANN waarop je op alle domeinnamen kunt controleren is http://whois.domaintools.com/. Een andere snelle optie is een domein zoeken op de website Internic.net.

Op een rijtje, de meest voorkomende domeinextensies:

Extensie Registry Operator
.nl SIDN
.com VeriSign
.net VeriSign
.org Public Internet Registry
.info Afilias
.uk Nominet
.biz Neustar

Google Analytics

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Webmaakster.nl

Je hebt mooie statistieken, maar hoe lees je die ook alweer? Google schotelt je een visuele analyse voor. Het is hartstikke Nederlands en je mag het kostenloos gebruiken.
Om Google aan het werk te zetten, maak je een account aan. Na enkele kliks op de pagina www.google.com/analytics/ kom je op een stukje script. Dit script voeg je toe aan de code van je webpagina’s.

Ze zeggen dat je webdesigner dat in 5 minuten regelt. Dat is alles!

Zoekmachine

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Kennis

Wist je dat je hele website hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine terecht kan komen? Regelmatig je weblog bijhouden helpt!