Jaarlijkse Women on the Web Workshops

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Joomla!, Kennis

De jaarlijkse Women on the Web Workshops worden dit jaar georganiseerd op 20 november in het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Women on the Web-NL biedt belangstellenden ook dit jaar weer een uitgebreid workshopaanbod op het gebied van internet en nieuwe media.
Samen met Anja Hage verzorg ik een workshop

De basis van Joomla! 1.5 Templates

Ondek de basisonderdelen van een Joomla! 1.5 template en leer hoe je een blanco template naar wens kan aanpassen. Wat zijn moduleposities, welk stukje CSS doet wat en uit welke bestanden bestaat je template. Leer van elkaars ervaringen en deel handige tips.
Voorkennis: Je hebt al een website gemaakt met html, opgemaakt met css en je kunt overweg met ftp.

“Deel je kennis, vergroot je netwerk! Dat is Women on the Web”.

Women on the Web-NL is de grootste vrouwelijke internetgebruikersgroep van Nederland. Dagelijks ontmoeten zo’n 4000 ondernemende vrouwen elkaar via laagdrempelige e-maillijsten rondom diverse onderwerpen. Er worden vragen gesteld, adviezen gegeven en discussies gevoerd. Op een snelle en efficiënte manier delen vrouwen er hun kennis en interesse in ‘toetsenbordgevoelige’ onderwerpen zoals computers, webdesign, multimedia, maar ook bijvoorbeeld tekstschrijven en het ondernemerschap komen aan bod.

Voor uitgebreide informatie & aanmelden over WoW Workshop: http://www.womenontheweb.nl/woww2010

Een pdf paginagroot tonen op je scherm

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Kennis, Webmaakster.nl

Wanneer je een pdf opent is het soms niet helemaal duidelijk wat je als gebruiker nu opent. De eerste stap is als snel: je wilt het beeld aanpassen en bekijken waar je op geklikt hebt. Of je bezoeker klikt meteen weg… een gemiste kans.

Om dat wat helder te maken kun je in Adobe Professional een pdf zo instellen dat het paginagroot getoond wordt, daarna kan de gebruiker altijd nog scrollen. Je geeft met een folder meteen goed beeld.

De stappen zijn:

  • Sla je originele Word of Office document op als pdf.
  • Open de pdf in Adobe Acrobat Professional.

De getoonde paginagrootte stel je in bij eigenschappen van de pdf. Je kiest bijvoorbeeld volledige pagina in beeld, of op 100%, etc.

  • Je opent je in Word gemaakte pdf in Acrobat
  • dan kies je: File > Properties > Initial View.
  • Kies bij Magnification uit het uitklapveld ‘Fit Page’.

Wanneer jij of de websitebezoeker nu de pdf opent, wordt het volledig passend aan het beeld getoond. Zo heb je meteen overzicht.

Domeinextensies

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Kennis

Je hebt een geregistreerd domein, maar wat waren ook alweer de gegevens? Wat is de naam van de eigenaar? Bij welke webhoster had je dat ook alweer geregeld?
Je vindt het door een zgn. whois te doen op de website van de registry operator, de organisatie die de domeinen registreert. Voor elk domein is er een andere organisatie.

De ‘baas’ van de verschillende organisaties die domeinnamen registreren is ICANN. De website van ICANN waarop je op alle domeinnamen kunt controleren is http://whois.domaintools.com/. Een andere snelle optie is een domein zoeken op de website Internic.net.

Op een rijtje, de meest voorkomende domeinextensies:

Extensie Registry Operator
.nl SIDN
.com VeriSign
.net VeriSign
.org Public Internet Registry
.info Afilias
.uk Nominet
.biz Neustar

Zoekmachine

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Kennis

Wist je dat je hele website hoger in de zoekresultaten van eenzoekmachine terecht kan komen?Regelmatig jeweblogbijhouden helpt!