Presentatie: Vergelijking WordPress en Joomla

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Joomla!, Webmaakster.nl, WordPress, WordPress als CMS

Waarom is WordPress zo populair? Kun je er alles mee wat Joomla ook kan? Wat moet ik kiezen als ik een nieuwe website wil (laten) maken?

Voor de Joomla gebruikersgroep Rotterdam of wel de JUG010 mocht ik op 24 oktober 2012 een presentatie geven. Deze presentatie helpt je niet bij het maken van een keuze voor één van de CMS-en. Webmaakster.nl gebruikt beide, omdat het uiteindelijk niet het contentmanagementsysteem is wat je website maakt, maar de gebruiker! (Met een beetje hulp van een webmaakster misschien…)

Jaarlijkse Women on the Web Workshops

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Joomla!, Kennis

De jaarlijkse Women on the Web Workshops worden dit jaar georganiseerd op 20 november in het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Women on the Web-NL biedt belangstellenden ook dit jaar weer een uitgebreid workshopaanbod op het gebied van internet en nieuwe media.
Samen met Anja Hage verzorg ik een workshop

De basis van Joomla! 1.5 Templates

Ondek de basisonderdelen van een Joomla! 1.5 template en leer hoe je een blanco template naar wens kan aanpassen. Wat zijn moduleposities, welk stukje CSS doet wat en uit welke bestanden bestaat je template. Leer van elkaars ervaringen en deel handige tips.
Voorkennis: Je hebt al een website gemaakt met html, opgemaakt met css en je kunt overweg met ftp.

“Deel je kennis, vergroot je netwerk! Dat is Women on the Web”.

Women on the Web-NL is de grootste vrouwelijke internetgebruikersgroep van Nederland. Dagelijks ontmoeten zo’n 4000 ondernemende vrouwen elkaar via laagdrempelige e-maillijsten rondom diverse onderwerpen. Er worden vragen gesteld, adviezen gegeven en discussies gevoerd. Op een snelle en efficiënte manier delen vrouwen er hun kennis en interesse in ‘toetsenbordgevoelige’ onderwerpen zoals computers, webdesign, multimedia, maar ook bijvoorbeeld tekstschrijven en het ondernemerschap komen aan bod.

Voor uitgebreide informatie & aanmelden over WoW Workshop: http://www.womenontheweb.nl/woww2010

Workshop Women on the Web

Geschreven door Webmaakster op . Geplaatst in Joomla!

We zijn een leuk stel workshopbegeleiders, Anja Hage van Web-effect en ik. De derde Joomla! workshop op rij hebben we verzorgd op 21 november 2009 en het wordt steeds leuker. En mooier.

Wat doen we daar? We verzorgden een workshop De basis van Joomla! voor vrouwen die zijn aangesloten bij Women on the Web.
Ben je geen vrouw, maar ben je ook benieuwd naar zo’n workshop. Of heb je de WoWW gemist? Meld het bij ons! Wie weet verzorgen we nog eens zo’n workshop in de buurt.

Bekijk de inhoud van de workshop in mijn presentatie.

De presentatie begeleidt ons door de dag. Er wordt veel van scherm gewisseld en voorgedaan, en het is een workshop met veel oefeningen, die meteen uit te voeren zijn.

Stap voor stap kennis maken met Joomla! Wij delen graag onze kennis!

Lees hier het weblog van Anja Hage.